back to top

Hangi Tür Gıdaları Almalısınız?

Hamilelik öncesi ve gebelik sırasında alınması gereken gıdalar bebeğinizin sağlığı için önemlidir. Hangi besin gruplarında hangi vitaminlerin ve hangi kaynakların olduğunu okuyabilirsiniz.

Gebelikte yenmesi gereken Et Türleri: kırmızı et tavuk eti balık yumurta gibi gıdalarda b vitamini, protein, demir ve çinko içerir.

Gebelikte yenmesi gereken Kuru gıda türleri : Kuru gıda türleri oldukça geniş bir alana yayılmıştır. Kuru fasülye ve fındıkta b vitamini, protein, demir ve çinko bulunmaktadır.

Gebelikte yenmesi gereken Süt ve süt ürünleri : Süt, yoğurt ve peynir içerisinde protein, kalsiyum, fosfat ve çeşitli vitaminler bulunmaktadır.

Gebelikte yenmesi gereken Meyveler : Meyvelerin bir çoğu lifli yapıya sahiptir özellikle kabızlık problemi yaşamamanız için meyveyi sık sık tüketmeniz gerekir. Meyvelerde a vitamini, c vitamini, potasyum içerir. Muz gibi kabızlık yapan meyveler belirli oranda alınması gerekmektedir.

Gebelikte yenmesi gereken Sebzeler: sSbzelerde folikasit, demir, magnezyum gibi mineraller bulunmaktadır. Yağı düşük lif oranı yüksektir. Tüm sebze türlerini tüketmeniz önerilir. Et ile sebze türlerini farklı zamanlarda almanız besinlerin içinde bulunan faydalı vitamin ve mineraller için önemlidir.

Gebelikte yenmesi gereken Ekmek ve türevleri : Ekmek, pirinç, makarna yüksek karbonhidrat kaynaklarıdır. Guluten oranı yüksek olmayan ekmek tüketmeniz sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı açısından önemlidir. Karbonhidrat içeren yiyecekler tüketmeniz sizi dinç olmanızı sağlar ancak guluten oranına dikkat ederek bu türevleri tüketmelisiniz.

Gebelikte yenmesi gereken Yağlar ve tatlılar : Yağlar ve tatlılar gebelik döneminde en dikkat edilmesi gereken yiyecekler arasında yer almaktadır. Fazla tüketildiği takdirde yüksek kalorili olan bu yiyecekler dikkatli ve yeterli miktarda tüketilmelidir. Ayçiçek yağı gibi doymamış yağları tüketimini azaltmanız ve bunun yerine tereyağ ve zeytinyağı tüketmeniz gebelik döneminde önemlidir.

Gebelikte alınması gereken Demir oranı yüksek besinler : kadınların özellikle adet döneminde kaybettiği demiri geri almaları gerekir. Demir oranı yüksek olan yiyecekler et, karaciğer, sakatatlar, yumurta sarısı, Fasülye, ıspanak, badem, ceviz, buğday gibi yiyeceklerdir. Bu yiyeceklerle birlikte C vitamini içeren yiyecekler veya meyveler ile tüketilmesi durumunda demir emilimi hızlanır.

Gebelikte alınması gereken Folikasit değeri yüksek yiyecekler :Karaciğer, baklagiller ve Sebzeler folikasit olarak yüksek değerlere sahiptir. Folik asit bebeğinizin rahimde sıkı tutunmasını ve gebelik esnasında yorgunluğunuzun azalmasını sağlamaktadır. 4 mg geçmeyecek şekilde tüketilmelidir. NTD yani tüp bebek ile bebek sahibi olmak isteyen anne adaylarının bu konuda jinekologlardan bilgi almadan folikasit değeri yüksek yiyecekleri çok tüketmemelidirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar

Gebelikte Cilt Değişiklikleri

Gebelik, kadının vücudunda pek çok fizyolojik değişikliğe yol açar...

Hamilelikte Yapılması Gereken Tıbbi Testler

Hamilelik sürecinde, annenin ve bebeğin sağlığını izlemek ve olası...

Doğuma Hazırlık Kursları ve Eğitimler

Doğuma hazırlık kursları ve eğitimler, anne ve baba adaylarının...

Bebeğin Kalp Atışı ve Hareketlerinin Takibi

Hamilelik sürecinde bebeğin kalp atışı ve hareketlerinin düzenli olarak...

Hamilelik Döneminde Dengeli ve Yeterli Kalori Alımı Hakkında 5 Başlık!

Hamilelik döneminde dengeli ve yeterli kalori alımı, hem anne...

Pişik Kremi Seçiminde Dikkat Etmen Gerekenler ve Marka Değerlendirmeleri!

Pişik kremi çeşitleri iki farklı olarak üretiliyorlar. Önleyici ve tedavi...

Hamilelik Döneminde Evde Yapabileceğiniz 8 Güvenli Egzersiz

Gebelikte egzersiz yapmak gerçekten faydalıdır, ancak her gebelik farklı...

Hamilelik ve Cinsellik: Detaylı 1 Rehber

Hamilelik ve cinsellik, birçok çift için hem duygusal hem...

Hamilelikte Stresin Etkileri ve Stresi Azaltmanın 5 Yolu 🧘‍♀️

Hamilelikte stres, anne ve bebek sağlığı üzerinde önemli etkiler...

Gebelikte Bulantı ve Kusmalar Ne Zaman Başlar? Nasıl Hafifletilebilir?

Hamileliğin başladığı andan itibaren vücutta fizyolojik anlamda birçok farklılık...