back to top

Hamilelikte Peynir Tüketimi

Hamilelik söz konusu olduğunda sürekli bir şeyler yemek veya halk diliyle bir şeyler aşermek sıkça karşılaşılan bir durumdur. Hamile kadınların büyük bir kısmı bunu yaşarlar ve genelde arzu ettikleri yiyeceklerin türü birbirine benzerdir. Hormonlar hareket etmeye başlayıp kan akışına dahil olduğunda kadınların bir şeyler yemek istemesi gayet doğaldır. Hatta birçok çok kadın için sürekli bir şeyler yeme isteğine sahip olmak hamileliğin belirtilerini ortaya koymaktadır.

Kadınlar hamilelik dönemlerinde çoğu zaman peynir tüketmek isterler. Bunun birçok farklı sebebi olabileceği gibi halk arasında hızla yayılmış efsanelere göre ise peynir aşermek erkek çocuk beklemek anlamına gelmektedir. Bu belki doğru çıkabilir ama bebeğin cinsiyetini öğrenmenin en kolay yolu ultrason sonuçlarına göre hareket etmektir. Peynir tüketmeyi arzulayan bir kadının illa erkek çocuk doğuracağı gibi kesin bir yargıya düşmemek gerekmektedir.

Hamilelik esnasında peynir tüketmek isteyen biriyseniz vücudunuzun ekstra proteine ve kalsiyuma ihtiyacı var demektir. Sert peynirler bu açlığınızı yatıştırabilmek için son derece önemli besinlerdir. Sert peynir tüketerek hem ihtiyacınız olan proteine ve kalsiyuma kavuşabilir hem de içinizde biriken peynir tüketme arzusunu büyük ölçüde bastırabilirsiniz. Protein ve kalsiyum ihtiyacınızı yoğurt yiyerek, sağılmış süt içerek giderebilecek olduğunuzdan peynir tüketimini bu gıdalara ek olarak gerçekleştirmelisiniz.

Hamilelikte Peynir Tüketimi Güvenilir mi?

Hamilelik sırasında peynir tüketmenin sağlıklı ve güvenilir olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Peynir kalsiyum açısından son derece güçlü bir besin olduğundan bebeğinizin sağlıklı gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir. Ancak markette satılan peynirleri tüketme konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Marketlerde satılan bu peynirler hamilelik esnasında zehirlenip hastanelik olmanıza neden olabilir. Daima son kullanma tarihini kontrol ederek peynir satın alın. Dolapta muhafaza edildiğinden emin olun.

Mutlaka Peynir Yenmeli!

Hamilelik sırasında peynir tüketmemek gibi bir hataya düşmemeniz gerekmektedir. Peynir gerçekten protein, kalsiyum ve B vitamini açısından zengin bir besin kaynağıdır. Belirtilen bu besinler hem sizin hem de bebeğiniz için son derece yararlı besinlerdir. Ancak işlenmemiş ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler hamile kadınlar için fazlasıyla tehlikelidir.

İşlenmemiş ve pastörize edilmemiş sütler listeria adı verilen bakteri açısından son derece yüksek riske sahip besinlerdir. Bu nedenle hem işlenmemiş ve pastörize edilmemiş sütten yapılan gıdalardan hem de işlenmemiş ve pastörize edilmemiş sütten yapılıp yapılmadığından emin olamadığınız gıdalardan uzak durmalısınız.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar

Bebek Şampuanı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Marka Değerlendirmeleri!

Bebeğimizin hassas bir bedeni olduğunu bilmeli ve şampuan seçimini...

Hamilelikte Folik Asit: Beyin ve Omurilik Gelişimi İçin Neden Önemli?

Hamilelik, anne ve bebeğin sağlığının ön planda olduğu bir...

Hamilelikte Hayal Gücü: Neler Görüyor ve Duyuyorsunuz?

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en büyülü ve mistik dönemlerden...

Hamilelik Döneminde Saç Boyatmak

Hamilelik döneminde saç boyatmak, birçok anne adayı için merak...

Hamilelikte Kegel Egzersizi ve Faydaları

Hamilelikte Kegel egzersizleri, pelvik taban kaslarını güçlendirmek için yapılan...

Hamilelikte Bağışıklık Sistemi ve Aşıların Önemi

Hamilelikte bağışıklık sistemi, vücudun bebekle birlikte hem annelik hem...

Bebek Maması Almadan Önce Bilmen Gerekenler ve Marka Değerlendirmeleri

Bebek maması seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır....

Hamilelik ve Diyabet!

Hamilelik ve diyabet, anne ve bebek sağlığı üzerinde önemli...

Anne Karnında Bebeğin Gelişimi İçin Gerekli Vitamin ve Mineraller

Bebeğin gelişimi için gerekli vitamin ve minerallere dikkat ederek...

Hamilelikte Doğru Bildiğimiz Yanlışlar! 13 Madde Okumaya Hazır!

Hamilelik hakkında birçok yaygın yanlış bilgi ve yanlış anlama...