back to top

Banyonun Bebek Sağlığına Etkisi

Suyun rahatlatıcı etkisini hepimiz biliriz. Keyfimiz olmadığında bunalmış hissettiğimizde alınan bir duşla tüm ağırlıklarımızdan kurtuluruz, hem de su sesinin rahatlatıcı etkisinden faydalanmış oluruz. İşte bebeklerimiz de aynı bizim gibi. 😊

Bebeğinize banyo yaptırmanın sevgi bağını daha da güçlendirdiğini, beyin gelişimine faydalı olduğunu ve uyku süresini uzattığını biliyor musunuz? Bu yazımızda banyonun bebek sağlına etkisinden detaylı bir şekilde bahsediyor olacağız.

O zaman başlayalım! 😊

Banyonun Rahatlatıcı Etkisi

Bebeğiniz suyu ve banyo yapmayı seviyor mu? Şanslısınız… Zira banyo yapmak bebekler için son derece önemli. Banyo, bebeğinize masaj etkisi yaratarak onu rahatlatıyor. Bebeğinin cildine özel olarak tasarlanan SLS, SLES içermeyen ve göz yakmayan bir şampuan ile banyo keyfini tamamlayabilirsiniz.

Beyin Gelişimine Önemi

Büyüklerimiz ne demiş? Su büyütür!  Sağlıklı büyüyen bebekler için öncelikle düzenli bir banyo rutini gerekmektedir. Aynı saatlerde yapılan banyolar bebekler için çok daha konforlu olacaktır, çünkü bildiğimizin aksine bebekler disiplini sever.

Banyo sırasında beyin gelişimini desteklemek amaçlı tüm duyuların uyarılması önemlidir.

Masaj: Bebeklerinize banyo sırasında masaj yaparak hem vücudunu tanımasına yardımcı olabilirsiniz hem de bebeğinizi rahatlatıp gaz sancılarından uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Oyun/Etkinlik: Ilık bir banyo ortamında bebeğinizle oyunlar oynayabilirsiniz. Köpük dolu bir banyoyu hangi bebek sevmez ki? 😊 Yenidoğan bebekler için de uygun olan köpük şampuanlar tercih ederek bebeğinizle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz. Birkaç banyo oyuncağı edinmeniz de hiç fena olmaz. Mesela bir baloncuk üfleme oyuncağı olabilir..

Rutin: Yukarıda bahsettiğimiz gibi düzenli bir banyo rutini bebekleri çok daha rahatlatacaktır. Özellikle uyku öncesi banyoları aynı saatlerde yaptırmanızı öneriyoruz. Beslenmeden yarım saat sonra banyo yaptırırsanız kusma gibi kazaları daha minimuma indirebilirsiniz.

Sizin için banyo rutinini şöyle özetleyelim:

  • Beslenmeden yarım saat sonra
  • Banyo ısısı ayarlanmış
  • Tüm malzemeleri hazırlanmış kıyafetleri çıkartılmış
  • Aynı ortam olması önemli
  • Köpüklü eğlence saati! 😊
  • Banyo sonrası rahatlatıcı bir masaj
  • Çok kalın ya da üst üste kıyafet olmadan giydirmek

..ve mutlu uykular!

Sevgi Bağını Güçlendirin!

Bebeğinize banyo yaptırırken gün içerisinde olduğundan çok daha fazla tensel temas sağlanmaktadır. Banyo sırasında anne ya da babayla kurulan tensel temas bebek banyosu denilince aklımıza pek de gelmeyen, ancak ebeveynler ve bebek arasında sevgi bağının sağlamlaşması açısından çok önemli olan bir unsurdur.

Masaj ve oyunlardan bahsetmiştik, bebeğe yapılan masaj ve birlikte oynanan banyo oyunları ile bebekle onu yıkayan kişi arasındaki olumlu iletişim maksimuma çıkmış olur. Bu nedenle ılık bir ortamda banyo süresini uzatmanız bebeğinizle aranızdaki sevgi bağını güçlendirmek için faydalı olacaktır.

Sevgi bağı güçlü bebekler kendini daha güvende hisseder ve gelişimleri üzerinde büyük etkiye sahiptir.


Banyonun Uyku Kalitesine Etkisi

Uyku, tartışmasız ki büyümenin ve gelişmenin en önemli parçalarından birisidir. Bebeğinizle ilgilenebilmeniz için sizin de uykuya ihtiyacınız var. O yüzden öncelikli hedeflerinizden biri bebeğiniz için kaliteli ve uzun bir uyku sağlamak olmalı.

Kaliteli uyku için tok olmaları, yeterli oyun oynamış olmaları, gazının çıkarılmış ve rahatlamış olmaları çok önemlidir.

Bebeklerin rahatlamış, mutlu ve huzurlu hissettirmenin bir diğer yolu da güvende olduğunu bilmelerini sağlamaktır. Kendini güvende hisseden bebeklerin uyku süresi daha uzun olur. Banyo sırasında strese sokmamak için kullandığınız şampuanın göz yakmayan bir şampuan olmasına dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Vücudunu kurutmayan nem dengesini koruyan bir şampuan kullanırsanız fiziksel rahatlama da uyku süresini etkileyecektir.

 

 

Bebeklerin güvende hissetmeleri için öncelikle ebeveynlerin güvende hissetmeleri gerekmektedir. Yenidoğan döneminden itibaren kullanıma uygun ve SLS, SLES içermeyen içermeyen bir şampuan ile güvenli banyo deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Annelerin Güvenle Kullandığı Şampuanları İncelemek İçin

Görsele Tıklayabilirsiniz

Reklam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar

10 Maddede Hamilelik Döneminde Beslenme ve Günlük Menü!

Çocuğunuzun sağlıklı olarak dünyaya gelmesi için gebelik ve emziklik...

Suni Sancı Nedir, Ne Zaman Kullanılır?

Suni sancı, doğal olarak başlamayan doğum sancılarının dışarıdan bir ilaç...

Hamilelikte Alınması Gereken Vitaminler ve Mineraller

Hamilelik döneminde yeterli ve düzenli beslenme konusuna özellikle dikkat...

Evde Zaman Geçirmenin En Güzel Yollarından: Yoga

Merhaba canımız annelerimiz. Evde kalmamız gereken bu dönemlerde, geçirdiğimiz...

Hamilelikte Cinsellikle İlgili Merak Edilenler

Hamilelikte cinsel ilişkiye girilip girmek hakkında anne adaylarının kafasında...

4 Boyutlu Ultrason (Detaylı Ultrason)

1970 yıllarının başından itibaren günümüz modern tıbbın vazgeçilmezi olan...

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme

Tüm hayatımızda olduğu gibi hamilelik döneminde de sağlıklı beslenmek çok...

Gebelikte Alınması Gereken Vitamin ve Mineraller!

Hamilelik döneminde vücuda alınan protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve...

Doktorunuza Sormanız Gereken 10 Önemli Soru!

Gebe olduğunuzu öğrendiniz... Muayene zamanınızın geleceği günü iple çekiyorsunuz...

Hamilelikte Probiyotik Kullanımı

Bakteri denildiği zaman çoğu kişinin aklına mikrop bulaştıran, küçük...