back to top

Hamişlerimizden Sibel Yılmaz’ın Doğum Hikayesi

Öncelikli olarak Rabbim herkese acısız sağlıklı güzel doğumlar nasip etsin çocuklarınızı kucağınıza sağlıkla alın. 39+6 doğum yaptım. Cumartesi günü 4 saat yürüdüm pazar günü evimi temizledim . Genel olarak her gün hurma yedim bol bol ve ılık duş aldım. Pazar günü 17.00gibi ilk kahverengi gibi hafif bir lekem oldu kimseye haber vermeden beklemeye geçtim tekrar akşam 8 gibi yine geldi ılık duş aldım ve 12gibi rengi pembeye dönüşmeye başladı.

Doktoruma mesaj attım durumu anlattım sabah 9da hemen gel dedi. Eşim gece gidelim dedi istemedim. Sabah 5e doğru ağrılarım sıklaşmaya başladı kasıklarımdan itibaren kalçaya vurdu. Yavaş yavaş yürüdüm evde çay demledim içtim doğuma alırlar diye aç kalmayayım midem bulanır düşüncesi ile peynir ekmek yedim iyi ki yemişim  çünkü su bile vermiyorlar doğum olacağı için.

9.30’da yatışım yapıldı 10da sancı odasına aldılar ilk muayene yapıldı 8cm açıklık oluşmuş ebe çok iyi dedi suyum patlamıştı burada hastanede patlattılar suyumu ve onun üzerinde 2saat sürmeden 2cm daha açılman oldu ama o iki saatlik süreç çok zordu anneme sarıldım duvara tutundum. 12de doğumhaneye aldılar ıkınmamı istedi ebe ama ben çatal üzerinde ıkınmamı yapamadım çok bağırdım aşağı indim çömeldim o şekilde ilk ıkınmaları yaptım sancı hafifleyince çatala çıkıp çocuğun başını kontrol ettiler. En son anda artık çatala alıp doktorum geldi o an canımı aldılar sanki bütün hastaneyi inletmişim. Eşim dışarıdan sesimi duyunca dayanamamış ağlamış gitmiş . Çocuğum kilolu olduğu için çok fazla bağırdım ve yırtılma oldu.

13.17’de kızım 4 kilo 105 gr olarak dünyaya geldi. Ve çıktı an bütün dünyam rahatladı hafifledim. Hemen kucağıma verdiler sıcacıktı. Şimdi birlikte yan yana yatıyoruz sağlıklı sıhhatli çok şükür. Rabbim hepimize kolay doğum versin. Ama ilk etap sancını evde çekim ılık duş alın evde yatın kalkın hastane sıkıntılı oluyor. Aynı anda yatış yaptığım bir hamile bayan vardı 15 saat hastanede ağrı çekti gece aldılar doğuma çok yorucu devamlı ebeler muayene ediyor canı acıyor insanın kolay doğumlarınız olsun hepimizin anneler.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar

Gebelikte Çatı Muayenesi

Çatı muayenesi, hamileliğin son haftalarında, özellikle 37. haftadan sonra...

Hamilelikte Aşerme ve Sağlıklı Seçimler

Hamilelik, kadınların yaşamında duygusal, fiziksel ve psikolojik birçok değişimin...

Bebeğinizin Kalp Atışı Hangi Haftada Duyulabilir?

Hamilelik süreci, anne adayları için heyecan verici, duygusal ve...

Ailenizle Ramazan Bayramı’nı Özel Kılın

Ramazan Bayramı, orucun sona erdiği, sevinç, mutluluk ve paylaşmanın...

Hamilelik Dönemine Göre Günlük Yaşamı Kolaylaştıran Öneriler

Hamilelik, kadınların hayatında büyük bir değişim ve fiziksel zorluklar...

Gebelikte Sabah Bulantılarının Nedeni ve Çözüm Önerileri

Gebelik, bir kadının yaşamındaki en heyecan verici dönemlerden biri...

Epidural Doğum: Avantajları ve Dezavantajları

Epidural doğum, doğum sırasında annenin ağrısını hafifletmek amacıyla sıklıkla...

Hamilelik Dönemine Göre Psikolojik Değişimler

Her kadın hamilelik dönemini farklı duygu ve fiziki değişimlerle...

Emzik Kullanımı: Yararlı mı, Zararlı mı?

Emzik kullanımı, özellikle yenidoğan bebekler ve küçük çocuklar için...

Geçmişten Günümüze En Yaygın Hurafeler

Günümüzde anne adayları, hamilelik süreci hakkında geçmişe kıyasla çok...